cara makan maltofer yang sebenar

salam semua, please help. boleh bagi tips makan vit maltofer dengan betul? selepas makan, atau sebelum makan? saya makan sebelum makan, tapi Hb makin drop ke 11.2 adalah. please tolong. tqvm #seriusnanya #firstmom

1 Balas

sy mkn ketika perut ksong.. contoh klu breakfast pkul 9 .. pkul 11 telan and rest.. lps 2jam bru bngun makan.. hehe Alhmdulillah.. sy aml 5hari je hb dari 9.0 naik 11.7 .. 16hb ni checkup plk.. hope makin elok la hb sy.. sy aml bersama pati delima .. and klu ad buah oren sy akn buat jus oren tekan skali ngn ubat untuk bntu mnyerapan.. aml kan buah delima sebiji seminggu bgus juga untk hb..

2y ago

maltofer ad 2 jenis.. 1 ht biasa.. 1 lgi ad skali ngn folic asid.. klu beli ht skali ngn folic asid.. xperlu amik folic asid da..