Volume oz utk susu kambing.

Salam semua, nak tanya mengenai pengambilan jumlah oz susu..kalau ikutkan utk bayi usia sebulan lebih, boleh bagi 4oz. Tp saya bagi anak minum susu kambing formula jugak, dekat label tin tulis 5-6oz utk bayi sebulan lebih. Adakah bahaya utk baby kalau terlebih oz dlm satu tempoh masa?

1 Balas

selalunya company2 susu ni memang buat suggestion amount untuk certain2 usia baby, salah satunya nak cepat habis susu, so that parents boleh beli lagi dan lagi. baby sy sampai usia 3-4 bulan, dia masih lagi minum susu formula 2oz setiap 2 jam. senang kata, nak bagi anak susu ni kena ikut demand dia, tak semestinya kena ikut suggestion kat tin susu.