Pendapat period

Salam semua, nak tanya bagi yang pernah mengandung. Betul ke period sebulan sebelum bulan mengandung period kita akan jadi lambat? Ataupun ia hanya kebetulan? #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

6 Balas

wasalam tak tentu jugak sis . tngok org jugak . kalau mcm saya period mmg on time kalau cepat pun 1 hari atau lambat 1 hari dari tarikh . even lepas gugur pun period okay . so kalau time period dah lewat 3 hari tu faham² dah

kalau mcm sy utk both pregnancy period sy mmg teratur. bila delay 2@3 hari mmg terus check upt. utk yg 2nd baby je sy test 5hari awal sebelom due period. sbb susu bdn drop teruk

Tak jugak sis. Period cycle kadang hormon and lambat sikit. Unless kalau seminggu lewat tu baru la betul. Sbb sy penah lewat 4 hari tp hari kelima baru period.

klo period awak teratur,seminggu lps dah lewat dtg period,awak dah bleh cek upt...mcm saya seminggu lewat dtg period,cek upt Alhamdulillah +tive

mungkin sbb terlalu harap nak lekat tu y jadi lewat.

10mo ago

Betul. Mindset kita pun mempengaruhi.

Kebetulan je tu