Kuning anak

Salam semua mommy, nak tanya. Ada tak cara atau tips untuk hilangkan kuning anak? Anak saya dah 7 hari, bacaan kuning 14. Anak saya fully susu ibu. Berat badannya naik, saya memang bagi anak menyusu tiap 2 jam. Tapi bacaan kuning tetap menaik. Taktahu dah cara apa lagi, sebab doctor suruh bagi susu ibu tiap 2 jam.

29 Balas

Truskn menyusu sis. Xpyh cuba petua2 ad yg serasi. Klu x serasi nnt bcaan bby naik lg tggi tau

Teruskan sis. InsyaAllah akan turun nanti tu. Tp jgn lupa dptkan nasihat doktor tau.

mandikan anak dengan daun belimbing buluh dan air beras,, tu paling bkesan

Bidan sy nasihat jgn makan kunyit dulu klau anak ada kuning.

mandikan dgn air rebusan daun belimbing buluh..

Teruskan dengan menyusu inshaAllah okay

terus menyusu dan mandikan dgn air nila

2y ago

Itu bukan chemical ke?

teruskan mnyusu

mandi air teh