risau dan konfius

salam hi semua, maaf tanya sedikit berkenaan soapsn sensetif, saya mempunyai alahan yg teruk sejak 4weeks preggy, alhamdulillah skg dh 11weeks, dia awal preggy ni boleh ke bersama suami? sbb byk dengar org cakap diawal preggy tak boleh bersama? sy kadang takut dan konfius..tolong bagi pendapat .. #bantusharing #seriusnanya #helpme

2 Balas

Kalau sis risau, jgn dulu..sy pun 2x miscarriage lps bersama masa trimester 1..pregnant kali ke-3 ni kami suami isteri sepakat bersama masa sy trimester 2 19 weeks..itu pun slow2 je n suami buang luar..alhamdulillah tak ada bleeding/spotting 😊.

boleh. tp slow2. kalau takde apa means okey la tu. tp kalau tiba2 pendarahan, sakit2.. better stop dulu.. kalau sis baca kt buku pink tu pun dia ada terangkan tentang boleh bersama/x time pregnant ni..dan kalau sis risau, better hold dulu..