Keputihan atau lain?

Salam semua, maaf gambar kurang menyenangkan. Cuma nam tanya ada ke mommies pernah kena macam ni? Saya mmg ada keputihan sebelum ni tapi x de sampai keluar warna light brown/pink gini. Masa 7w pernah bleeding sehari, on ubat duphaston 10 hari Alhamdulillah takda bleeding and heartbeat baby ada. Harini 9w6d keluar macam ni? Saya patut pergi klinik untuk cek ya? Risau nyee, doakan saya ya semua😢 #firstmom #pleasehelp #firstbaby

Keputihan atau lain?
11 Balas

Pergi hospital bhgian PAC terus pun tkpe sis.. Sy dari awal pregnant kerap ada spotting, sy pergi jee hospital.. Setiap kali ada yg xkena, terus sy pergi hosp.. Dri thu pregnant smpaii skrg 34w, xterbilang bape kali dah sy pergi PAC.. Biar laa doc nak ckp apa pun.. Sbb dah serik dan rasa trauma kehilangan 2x gugur, 1x ectopic.. Doc pakar pun memang cakap sy sgt alert bab kandungan smpai doc pakar pun xthu nk bagi tarikh utk next app sbb semua dah dpt date😅.. Ada apa2 terus pegi PAC.. Kalau ada pendarahan itu xnormal sis.. Please pergi PAC terus.. Lepastu bedrest jgn bnyak bergerak.. Kerja harian pun stop dluu.. Mintk tlg suami yg buat.. Bersama pun kena hold dlu selagi ada pendarahan / spotting.. Sy ckp atas pengalaman sy sendiri.. Btw sy mkn ubat kuat rahim smpai 16w atas saranan doc.. Sbb mase 15w+ bleeding tiba2 xde rasa sakit pun.. Ckup 16w sy stop mkn walaupun ada spotting sikit.. Sbb doc ckp, dah masuk 16w, bby dah kuat boleh servive sendiri.. Mase tuu sy jaga pergerakan sy jee.. Betul2 bedrest.. 5bln sy bedrest.. Kerja harian memang 100% sy stop..

1y ago

saya harap urusan awak dan baby pon dipermudahkan. bagus jgn buat kerja lasak ii banyakkn gerak

bagi saya laaa air keputihan terlalu banyak pun kene gi sbb tak tau tu keputihan ke air ketuban atau dh mcm bersalut darah better pergi hospital dgn kadar segera . Pihak hospital boleh check apa punca jngn tunggu .

1y ago

Dlm gmbr diatas ni bkn keputihan tp darah

Better pergi check dengan dr. Saya pun ambil duphaston. Dalam week 10 macam tu ada spotting macam ni. Dia x bnyak dalam 2 hari camtu keluar. Check dgn dr everything normal. Now dah 26 weeks.

jgn bnyak kerja sis.. rehat bed rest. bru nk menempel tu... g emerrgncy k pas pg trus bed rest kerja2 ruma meyapu basuh kain serah dlu kat suamii.. kandungan masih fragile

yeee awak kalau keluar jee warna macam nii atau coklat cpt ii gi klinik tauu. sy harap urusan awak dipermudahkan. jgn buat kerja berat ii sgt

pergi hosp awak , sy spoting masa 7w dan 10w . dpt ubat kuat rhim . alhamdulillah bby ok , skrg dah 15w ..yg penting jgn terlalu lasak okay

better pergi check. dn mention pernah dtg juga dkt doctor. semoga semua nya baik2 sahaja awak☺️🌻

pegi hosp terus puan. last month kawan sy mcm ni.. sikit2 lama2 darah yg turun n heartbear bby stop

refer dr takut tanda awal threaten miscarriage mcm sy.. cpt2 pg refer hospital ok

pergi cek