Ibu buntu

Salam semua.. lagi seminggu lebih baby dah blh makan. Ibu igt nk buat 4dr tu. mula dgn bubur kosong. Ibu dh beli blender steam adn storage utk simpan makanan. Apa yg merisaukn adalah tk lama lg ibu akan mula kerja. Pada trikh tu juga baby dh blh makan. Jadi, ibu nk mntk pendapat semua bagi idea mcm mana nk sediakan makanan siap2 sblum pegi kerja. Bolehkah ibu masak siap2 awal pagi tu, tapi blend semua siap2, utuk dua kali makan. Bila baby nk makan mil just panaskn balik ja. Boleh tak ibu buat mcmtu? Baby mil yang akn mngasuh, cuma risau bila mil buat tak kena cara. Dia sorg. Takut juga jd apa apa. Boleh tk ibu buat cmntu ?

1 Balas

sy buat awal² . simpan dlm peti . bileh tahan sampai mkn mlm . 3 kali mkn . yg penting panas kn semula je 😉

5y ago

Boleh share tk cara penyediaan mcm mana. Blend smpai halus btul ke