Normal ke???

Anak pertama saya 2 bulan lebih.. 2minggu lagi nak masuk 3 bulan dah.. Sebelum ni, anak saya meragam nak tido kena ulit.. lepas bagi susu kene dukung ulit sampai tido lena waktu siang malam.. malam2 pun berjaga sebab nak kena ulit.. tak ajar pakai buai pun.. Sekarang saya perasan anak saya tido lama siang malam.. bagi susu letak bawah tido lena xkena ulit.. mudahnya dia tido xmeragam xmacam sebelum ni.. malam bangun ek2 nak susu tido je.. tapi normal ke anak tido lama waktu siang malam? Kadang ada ajak dia main borak2, urut badan dia, bawak dia g jalan2.. kadang xtido 30minit atau sejam anak duk suke2 ajak borak gtu lepas tu menguap nak tido lagi.. macam 24jam nk tido je 😅😂 saya risau pasal dia sakit ke apa.. ##baby #bantusharing #firstmom #firs1stimemom #bantujawab #ingintahu

3 Balas

sis study tentang wake window baby ikut usia. as long as dia still dalam range tu, normal je.

klu baby bjaga ikut wake window then normal je..

Normal. Baby jenis bambam tak

2mo ago

Baby awak sama mcm anak saya time umur dia camtu. Tidur lena. Makin besar makin tidur lama, bangun ek ek kita sumbat nen pastu dia sambung tidur sampai pagi. Kita bangun nk g keje bukak tutup pintu toilet & almari kuat2 pun dia tidur je wat tak layan. Time tukar pampers baru bangun. And anak saya pun bambam. Paed kata normal & baby yg banyak tidur ni banyak yg ba bam sbb cukup tidur huhu.