Baby kerap bergerak #21week

salam semua ibu2 dan bakal ibu.. saya 21week.. saje nak tanya, sejak 21week nie baby saya kerap gerak2 dalam perut nie,subuh2,pagi,petang,ada kata kalau baby kerap bergerak x normal,atau kira memang dia aktif ke macam mana…mana satu nie.. #babyfirst

7 Balas

Saya pun 21w, baby kerap gerak jugak sekarang ☺️ kalau dia tak bergerak lama, saya jadi risau pulak 😅 inshaAllah baik baik je semuanya. Saya pun dah start cuba kira pergerakkan dia lebih 10 tak setiap hari. Tapi belum record lagi laa, saja saja jee untuk happykan diri bila tahu baby gerak and sihat.

Eh normal la baby kerap bergerak. Apa pula baby kerap bergerak x normal. Kalau x bergerak tu yg sis perlu risau tau. Banyakkan bertanya dengan misi waktu check up. Mesti mereka akan cakap benda yg sama. Sis nikmati ja saat-saat ni sebab nanti akan rindu 😆

sama la..21 weeks..mmg rse dy bergerak non stop..hritu ade scan heartbeat baby..nurse kata normal..tpi sy prsn bila sy tgh kesedihan ke..under stress ke..dy akn diam..xde rse lgsg dy bergerak..so klau boleh kawal la emosi

normal la tu. kan die dh membesar. dia tgh buat rangsangan kaki, tgn, so dia kena la bergerak. yg xnormal nya bila bby x bergerak. boleh jadi bby stop membesar atau bby ade mslh lain yg buat dia x bergerak.

2y ago

okey baik.. terima kasih❤️

Sy plak masa 19w sampai 20w kerap rasa gerak. Tapi dh masuk 21w rasa mcm jarang sgt nk rasa dia gerak. Risau. Huhu. Tapi takut g klinik nurse kata over sgt

2y ago

in shaa Allah aminn. Terima kasih awak ♥️

Normal la baby gerak. Kalau tak gerak yang kita risau. Sebab rahim kita masih luas lagi so dia boleh buat macam-macam gerak. Rasa macam geli-geli je kan?

2y ago

Normal tu. InshaAllah.

Normal la tu... Klo x bergerak yg x normal