Bajet persediaan sambut anak pertama

Salam semua ibu ibu. Boleh share tak macam mana ibu ibu semua buat bajet untuk sambut anak pertama. Apa yang wajib beli ye. Anggaran kos mcm mana ye . Start baby dah berapa bulan baru beli #firstpregnancy

2 Balas

Sy start beli masuk 4 bulan beli 2-3barang dulu.Bulan depan beli lg so mcm x nmpk sgt la duit bnyk habis 😅mcm tu je sy buat Alhamdulillah msuk 8 buln dah lengkap.sy sdiakn barang utk bwak hospital je dulu dan brang dlm pantang. sblebihnye apa yg kurang lpas bslin pn boleh beli.

4y ago

Wc 🤗

Yg pnting brg2 tuk bersalin di hospital. Beli mana pnting and nk pakai je. Sbb baby cpt membesar. Sy bajet dlm 1k ke atas. Nurse kata start 5 6 bln dah boleh beli. 7 bln dah siap sbb kt x tau apa jd.