Perlukan bantuan mommies semua

Salam semua, first timer pre-mom here! Nak tanya bila waktu sesuai untuk ke klinik kerajaan/swasta untuk pregnancy confirmation ataupun check kandungan? 6 weeks starting from first period date, or later than that ya?#advice #firs1stimemom 🥹

1 Balas

Sebelum 12weeks. Adviceable maybe 8-10weeks. Sebab ada yang scan awal tapi tak nampak apa apa lagi. Kalau nak confirmkan pregnancy di kk sebaiknya call dulu tanya procedure macam mana. Saya haritu, 7weeks confirmkan pregnancy di klinik swasta. Tapi, hanya nampak kantung je masa tu. Repeat scan 9weeks++, baru nampak jelas semua. Lepastu baru saya call kk untuk appt buka buku pink. Seterusnya saya cont checkup di kk sahaja.

1d ago

Thank you so much!!