6weeks pregnancy with empty sac

salam semua. first scan dr nampak mcm ada ketulan kecik which yg sahkan sy mmg pregnant. masa scan tu 5 weeks. baru ni sy ada scan lagi utk pregnancy 6 weeks, kantung kosong pula. tapi masa buat TVS, nampak mcm ada telur kecik dekat hujung rahim. nampak mcm dah nak tekeluar mcm tu sbb dia dekat hujung sangat. tapi tu pun samar2. dr tu cakap dia 'macam' nampak telur kecik 😌 maksudnya apa ya? sy terpaksa tanya sini sbb dr d hosp hov yg sy pergi tu tak membantu sangat. jawapannya malas2 n dia just cakap 'oh mungkin gugur la tu'. tiada further explanation lgsung smpai sy speechless jadinya. sy tiada jawapan utk kes sy. adakah sy masi pregnant atau 6 weeks ni kalau scan, mmg belum nampak apapa lagi? tolong sy 😭

2 Balas

Mungkin Yolk sac , awak cuba try google , sbb hritu sy scan pun cmtu , kecik je yolk sac , bulat time tu 5 week 😅 , dh msuk 7 weeks bru nmpak heartbeat baby , klau pergi hosp mmg dia akan cakap cmtu sy pun kene , sbb mula” scan nmpk yolk sac kantung kecik je , nnthen turun spotting prgi hosp dia kata mungkin sy gugur , tp sy x percaya haha , lepas seminggu sy buat scan dkt klinik swasta , dh nmpk heartbeat masa tu dh 7 minggu ☺️☺️ awak keep positive ya , makan makanan yg sihat , jaga diri , jgn dgr sgt bnda yg nagative selalu positive je , semoga awak and baby sihat and selamat 🥰

Pergi clinic lain