34 weeks baby mengeras & ada keputihan keluar , kene tahan wad.

Salam semua. Doakan urusan sy di permudahkan. Sbelum dtg ke hospital 1-2 hari ni baby asik mengeras je walau tk kerap dia skejap dtg sekejap hilang. Sy fikir braxton Hicks je. Dr semalam sy biar je Sbb tk rasa nak terberanak pun cuma mcm mulas sikit* dg baby asik mengeras je & siang td ada keluar mcm keputihan. Sebelum ni tkde keputihan pun. So Sy dtg la hospital saje , Sbb penasaran juga kenapa asik mengeras. Ni baby first So tkde pengalaman. Sy siap jalan kaki Lg dr Parking kete kt hospital tu smpai dewan bersalin. Tk tahu pun nk kene masuk wad. Bila dh check doc kata takde jalan buka. Tp pelik pulak kenapa dia tk bagi sy balik je kalau jalan tk buka. Dia than wad pulak. Sy pulak jadi nervous. Ada ke mommy lain pengalaman mcm sy . Dah memang tanda dekat nak bersalin ke ni?#1stimemom #seriusnanya #mommybuntu #mommybuntu #pregnancy #jangandibully #Nanya

34 weeks baby mengeras & ada keputihan keluar , kene tahan wad.
1 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sis cuba tnye doc or nurse, kenapa sis kena tahan wad, pelik jugak tu klu xde bukaan jalan tpi kena tahan wad..melainkan kena tahan sbb depa nak pantau dlm sehari dua kot? apa pun, rilex ya mommy..

2y ago

Tu la sy pun dtg bawak badan je. Tk siap apa* sama sekali. makan minum pun tak sempat tadi sebab ingat skejap je. Just nak check Sbb mmg tk tahu kan ni first time. Dia dh seluk dah check jalan tk buka tp Dia ckp nak pantau dulu tengok nnti mcm mana. Aduhai ni yg buat risau. Jadi fikir mcm* ntah baby kenapa kt dalam tu. Sy pun tkde lah sakit yg smpe tk leh tahan tu. Just mengeras & mcm senggugut sikit je boleh tahan lagi. Tkpe lah. Insya-Allah semoga takde apa. Thanks ye mommy dah bagi semangat. 😊