sharekan pengalaman bg susu ibu yg kurang , yg berjaya meningkatkan susu dgn usaha

Hello salam semua, baby sy dah 2bulan lebih ,anak pertama boy, masa awal kelahiran , baby tak dpt nak menyusu direct sbb nipple sy jenis tenggelam, masa mengandung tak brapa nak tahu sgt walopun awal2 nurse ada ckp pasal puting breast sy, tp sy tak endah ttg hal itu, tnyata baby tak latch onlepas bersalin, dan end up sy bg botol susu dan susu tepung sbb baby dah lapar susu bdn tak brapa nak ada time tu. Hari ketiga lepas mengurut baru ada. Then baby dah nipple confuseddd.. dah takmo hisap breast sy..dan bila nurse dh tunjuk cara supaya baby boleh latch on. Patutla sy terfikir knapa nurse nak ajar baby minum pkai cup atau picagari dlu supaya diorg tak confuse nipple...after tht sy ada cuba2 bg baby hisap ,dia hisap tapi sekejap jer lepas tu dah nanges end up sy bg botol jer.. dia dah ingat botol senang skit dr yg mak dia pnya.. sy sedeh skit laa tapi sy tetap nak bg susu badan kat anak sy walaupun secara pump sja.. tapi sy skrg susu badan mcm makin kurang, skrg tgh cuti bersalin lg jadi pump boleh bg dia minum ja, tak boleh nak buat stok kat peti ais. Serius tgok org lain mcm na boleh penuh peti ais.. masa awal2 dlm pantang emosi sy masih lg terkejut org kata culture shock dgn bersalin smua , tak boleh jln mcm biasa lagi lepas bersalin sbb kaki masih bengkak slama dua minggu jgak jd dgn tak da pengalamn sepatutnya kena pump susu lebih skit time tu.. golden time org kata bru dot golden liquidd.. anyone share skit smangat nak pump bagi susu badan dan dot hasil yg byk..

2 Balas

Hi sis, dont give up okay, seriously don’t give up, terus usahakan sampai berjaya

Sy facing problem yg same sis