Susu formula

Salam semua. Baby saya minum susu formula, tapi tiap kali dia minum susu tuu, kepalanya geleng2, pastu pandai ngamuk setiap kali susu. Dia tak susu tu ke mcm mana. Kenapa ye?

1 Balas

dia kenyang ke ? klau dah hbis susu buang angin sbb kdg bby tak selesa . bby berapa bulan ? sbb bby pn mcm kita klau knyg taknak susu dah . then try cara lain klau cara biasa tak jalan . contoh susukan scara mgiring , atau susukan dgn cara bdiri , atau nyanyikan dia .

5mo ago

cuba try dupro pulak sis , atau sis tgk2 keadaan dia . kadang2 bby ada yg tak ngam susu biasa . kena susu special , mcm susu soya . tp kena nurse or doc dlu la