Susu formula

Salam, saya ada problem anak saya umur 1 tahun 7 bulan tiba-tiba tak nak minum susu formula almost 1 week. Makan, minum dan breastfeeding seperti biasa. Cuma yang saya risau dia tak nak susu formula. Ada mommy yang alami problem mcm ni tak? Kenapa ye?

2 Balas

Waalaikumussalam. Sy xde experience anak minum susu formula tapi pada pendapat sy, since anak puan makan, minum & breastfeed seperti biasa and msh aktif, should be no problem 😊

5y ago

Mmg mcmtu kot. Sbb anak sy mmg xnak susu formula. Bila sy dah stop pam susu and siang kalau sy kerja mak sy bg anak sy mkn kenyang, kdg dia nak susu full cream tu. Sy balek keje baru dia direct feed. Bdn dr berisi jd makin susut. Tp xpelu risau asalkan berat xturun mendadak & anak msh nak mkn.

Same la ank sy...ank saya dri baby smpai skrg still bf...tpi dye lngsung xnk mnum susu formula...dh try buat mcm2...lpas ni nk try bgi susu formula chocolate ..