milestone anak sy

salam semua. anak sy ni dah 11bulan tapi dia belum pandai maju kedepan (meniarap dah pandai cuma dia tak maju kedepan tp reverse ke belakang & pusing2) bahkan merangkak pun belum. tapi sy positif, sy percaya yg tiap2 milestone anak tu berbeza. cuma sy nk tnya ibu2, kalau anak dah pandai buat mcm dlm gambar tu maksudnya tak lama lagi pandai merangkak la kan? hihi ibu sekadar nak tahu

milestone anak sy
3 Balas

Ye mmy..ank kite sebaye..die br je mahir merangkak..sblm ni rmi tanye “eh bby x merangkak lagi?” Tapi kite chill je sbb kite sbg ibu mmg npk progress die tu..skrg ni ank sy tgh blaja berdiri lepas tangan..jd bg sy,selagi kite npk ade progress milestone die , inshaallah xde mslh.

ya sis. xlama lg dia pandai merangkak. biasanya lepas angkat punggung ni, dia akan belajar duduk. dari duduk tu dia akan belajar angkat badan utk merangkak 😁😁

2mo ago

alhamdulillah 😁

Tak lama lagi tu puan. Jangan risau ye 😁 budak² ni tiba tiba je boleh hehe