Sakit Urat Betis Selepas Bersalin

Salam semua, ada sesiapa yg pernah mengalami sakit urat betis selepas bersalin? Sakit dia bila terduduk sampai rasa nk pitam.

2 Balas

Mcm normal sakit betis tu sbb kite meneran kan guna tenaga. X tahu la mcm saya mmg mgurut je. Sbb tu dlm pantang org mgurut. Sye xde straight mgurut. Mcm mak saya ckp ambil 3 hari awal bersalin. Then 3 hari masa kite hari ke 20-22 sbb org dlu dlu ckp time tu rahim nak naik ke position dia. And penutup hari ke 40. Tapi terpulang pada individu. Selagi x bertentangan sye ikot

Allahu . takpernah plak sy sis. mungkin sis boleh panggil tukang urut . takut pape kan