Batuk berterusan adakah effect pd baby

Salam sejahtera semua,maaf sy nk bertanya. Ada effect kat pada bby jika kita batuk teruk... N kadang smpai terkencing.. sy bru nk masuk 10 mggu.. dn mengalami kejadian mcm ni.. ada apax petua ka yg blh dikongsikan... Ini pengalaman pertama sy..

1 Balas

sy batuk dari start peknen smpai bersalin baru stop..outo stop gitu je..mcm batuk alahan.batuk sy bkn x berhenti tp dlm sehari tu klau dia dtg batuk tu sampai terkencing n berkahak hijau.bile dah kuar kahak dlm gap 3/4 jam..dia dtg blk batuk camtu.nk2 klau baring.tp mlm batuk tu xde.alhamdulillah bb lahir xde ape2