sakit selepas bersama

salam , saye nak tnye . 9 week boleh ke bersama . dan kenape lepas bersama smlm . hrini rase sakit dan kekejang pade perut . adakah ai normal . #firstmom #pleasehelp

2 Balas

Trimester pertama boleh kalau nak bersama. Tapi perlu pastikan awak tiada sejarah pernah bleeding atau jenis uri bawah. Bahaya ya kalau ada sebab dua ni. Dan kalau boleh, sebelum tunggu hari nak bersalin jangan bagi husband buang dlm. Sebbnya nanti perut awak akan sakit dan krem. Air mani suami ada sejenis hormon yg akan buatkan awak terkena kontraksi. That's why menunggu hari nak bersalin tu perlu kerap bersama suami n buang dalam supaya kontraksi tu berlaku jadi rahim akan jadi lembut dan membantu dalam proses pembukaan jalan lahir bayi.

2y ago

ouh trima kasih 😘

maaf..sis ade buang kt dlm ke..bile sakit camtu better elakkan dlu buang dlm

2y ago

trima kasih awak