D&C

Salam, saya nak tanya. Saya disahkan missed miscarriage 2 minggu lepas. Doktor suruh tunggu 2 minggu untuk janin turun sendiri. Esok 16.1 adalah tarikh genap 2 minggu. Sekarang saya xda tanda2 pun janin tu nak ggur sendiri. Jadi saya perlu ke hospital terus ke esok hari kalau janin masih x keluar jugak?

2 Balas

Kena pergi. Kalau doc check scan and perlu dnc, kena dnc. Macam saya dulu kena tunggu 2 minggu. Tak jatuh. Saya mintak cuci doc tak bagi. Doc suruh tunggu lagi 2 minggu. So total 4 minggu saya kena tunggu before doc decide utk cuci.

4y ago

Saya pn cuci private je sia. Harini dh g gov. Tapi diaorg cuci minggu depan. Jadi esok saya ke private je.

Ye. Pergi hospital semula.