first baby

salam .. saya nak tanya , normal 36 week 4 day .. perut kerap rasa memulas , kdg pergi tndas x kelua apa2 . kdg kelua cirit sikit .. and lagi satu baby mengeras shj , kurg tendang yg kuat . normal ke ? #firstbaby

11 Balas

Normal, makin dkt tendang xkan kuat sbb ruang dlm perut semakin sempit,dia rasa berombak dan small kick je.mengeras tu kene watch out tkt braxton hicks or yg btl😊

sye start rasa masa 34minggu 😭😭😭😭 skng dh 35 minggu , walaupun bende ni positif dan normal , kita yg ibu ni confirm dh fikir bukan2 dan rasa cemass 😭

5y ago

Btul tu... Sme mcm sy... Tp 32mggu dh rse.. Skrg dh 35mggu... Klu ikotkn hti, rse hri2 nk pegi scan, bby ok ke x.. Hehehe

Normal sis macam saya hari tu 36w dah buka 1cm Perutt asyik keras aja datang Hospital doctor chck 1 cm dah kdang saya cirit. Lepas tu kuar lendir

tanda2 hampir bsalin...mmg simptom nak mmbuang air besar/kencing kerap/perot mngeras...banyakn bjalan or pgerakan...semoga semuanya selamat ya mommy

5y ago

terimakasih mommy utk jwpn 🙏

Normal. Sebab baby makin membesar. Cuma rajin perhatikan gerakan anak. Kalau kurang, sila ke hospital dengan segera.

Bby mmng akn kuat mengeras... Tapii klau kurang tndgan/grakan baik terus jmpa doktor

Normal jer ibu...tp klu ibu rse xsedap hati, ibu boleh refer doc...huhu

wsslm...better cek dgn doc kalau bby kurg gerak

Normal sis.. Mkin dekat nak due.. Makin kerap nnti..

normal . semakin nk dekat due . mmg mcm tu

5y ago

semakin sempit baby payah tendang2 . tp selagi aktif .okey da tu hehe