Air Zamzam untuk Bayi

Salam. Saya nak tanya, macam mana ya nak berhadapan atau argue dengan mak kita sebab kita taknak bagi air zamzam dekat newborn tapi mak kita berkeras nak bagi dengan alasan anak-anak dia semua minum air zamzam dulu. Elok je semua. Air zamzam air terbaik dalam dunia katanya. Hmmm. Saya baru lepas gaduh dengan mak saya sebab isu ni. Tension sangat rasa

1 Balas

Start sending her articles and facts in regards to why water can be detrimental/ unsafe to a newborn baby. U can search some from this app too.. Also, share with her that breastmilk it self is 88% water and best for baby. Do remind her kindly and nicely, Baik Nya Allah, semua dah siap disediakan utk kita. So let’s not jeopardise it by over doing it. Your child is your Amanah. So do stand firm to what u think it’s best for your child 🌸 take care dan Semoga dipermudahkan .