Nak Tanya

Salam, saya nak tanya macam mana simptom simptom miscarriage ya? Masuk 10weeks macam takde loya pula. Risau saya ?

2 Balas

Sis, tanda miscarriage kalau ada bleeding. If takda loya muntah muntah tu kira bersyukur la sbb boleh makan semua mcm normal hehe. Sbb stgh ibu mengandung awal2 sampai ke hujung pregnancy ada sickness.. Macam sy first pregnancy teruk sickness sampai 2nd trimester. Pregnancy kedua, lgsung takda apa apa sickness. Muntah pun 3x je sepanjang pregnancy tu pun sbb minum teh ais (angin) lain orang, atau stiap pregnancy tu tak sama simptom pembawakan baby tu. Selagi takda bleeding ke apa, InshaAllah you are still carrying a healthy baby ❤️

5y ago

Kdg2 xde tanda loya pon kte perlu risau...baik sis jmpe doc dan buat scan yer...

Sis da scan?heartbeat da dpt detect tak?sbb sy penah keguguran kandungan 10w dan 12w.mase tu rase loya da xde...xde bleeding pon..sy scan,doc ckp xde degupan jantung ..mgkin belom rezeki mase tu...tp ape pon better sis pegi jmpe doc n scan dlu....klu doc da sah kn janin sehat...alhamdulillah...