Buku pink

Salam, saya nak tanya, kandungan dah berapa bulan ya boleh buat buku pink tu. Sebab ada yg kata sbelum 3 bulan dan ada juga yg kata 3 bulan ke atas. Saya confuse.

40 Balas

Better before 12 week. Nurse ckp sblum 12 week dpt tahu due date yg sbnr. Tp boleh je scan klinik swasta & bwk gambar scan tu masa bukak buku. Sbb dkt scan tu kdg2 doktor swasta da tulis due date. Jd kk akan refer situ.

sepatutnya sebaik sahaja tahu mengandung sudah boleh buka buku baru...penting ubat folic asid tu...usia 9minggu kandungan janin suda terbentuk sempurna tau...kesian la janin tu kalau lambat makan folic asid.

Saya dulu call tempat kk yg berdekatan nanti dia bgi tarikh. Awak call dulu kk nanti dia bgi tarikh bila boleh buat buku..

Pegi je kk tmpt awk tu tnye senang...tnye kt sini pon xdpt ape2..semua org pon leh agk2 jek..sbb x semua tmpt same...

dulu sy b4 12weeks...baru ni adik p klinik swasta..Dr tu beritahu anak sulung kena buka buku b4 8 weeks...

Kalau kk tempat saya sebelum 3 bulan kena buka buku dah. Once dah tau kita pregnant dah boleh buka buku.

Sy dah 7w belum buat buku pink tp dah booking tarikh dgn kk utk buka buku. Bulan 4 baru sy buka bku.

Saye lepas lewat mai Piyet selang 3minggu buat urin Kat klinik kompem ngadung terus buat buku pink

Sy 9 minggu dh buka buku.. Misi suruh buka awal sbb jarak kandungan dekat.

Seeloknya buat buku pink sebelum 12 week..Ini memang doktor yang cakap...