Kiraan Period sebenar

Salam.. saya nak tanya kalau kita gugur bulan 12. Tiba2 kita hamil bulan 1. Bila kiraan period kita sebenar? Adakah tarikh darah pertama gugur tu hari pertama last period? Sebab saya nak tahu usia kandungan.

4 Balas

Masa awak gugur tu brpa mggu, saya msa gugur ari tu Sya bru 6 mggu lama juga darah tu keluar kejap bnyak kejap sikit smpai 3 mggu yg last bru kantung keluar.. Masa doc sruh cuci kantung dh xda. Hbis je drah tu keluar bru saya period. Period z lama sya buat test positif., lepas dua bulan Sya gugur lagi sbb drah masa gugur yg pertama x keluar habis sbb tu kita kena pasti kn betul2 yg drah gugur tu hbis keluar klau x dia akan berulang lagi.. Lepas 6 bln bru Sya mengandung balik skrang dh 26 mggu dh... Sis kena pasti kn betul yg drah gugur tu habis keluar tau bru sis dpat ngandung mcm biasa... N lagi satu klau dh betul2 ngandung lagi jaga diri tau jgn buat kerja yg berat2..

Biasanya doktr kira drh gugur tu bukan drh last period.. ad x ms bulan 12 tu drh gugur awk stop kejap pastu smbg blk? Yg smbg blk tu mungkin drh haid

4y ago

Ok awak... tq... 🤗

sis, apa ya update skrg? saya pun mcm sis tak sempat period lepas gugur dah mengandung. n skrg sy bleeding lagi. saya takut n risau

boleh tahu update skarang? sebab saya pun gugur bulan lepas