Ruam Dan Bintik Pada Kulit Bayi

Salam. Saya nak tanya anak saya dh nak masuk seminggu naik bintik merah. Kalau tengok mcm kene gigit nyamuk. Tapi bila pgg mcm jerawat yg besar.. Anak tak demam. Aktif mcm biasa. Ada siapa tahu apa ni?

Ruam Dan Bintik Pada Kulit Bayi
7 Balas

salam. anak saya baru kena macam ni, boleh tahu tak apa punca ye ? puas cari punca, diaper/tilam/sabun/makanan, semua ni tak ada yang baru tukar atau apa2. da 3 hari macam naik bnyak . naik n surut lepastu ad naik yg baru. buat macam mana ye? tq

2y ago

sama mcm ank sy ..tp besar hlg pastu naik tmpt lain .

Hi Kak, ini mungkin ruam panas. Tapi setuju dgn Kak Adlina, baik jumpa doctor. Utk rujukan, ni artikel yg kami pernah tulis: https://my.theasianparent.com/ruam-bayi-rawatan/web-view?utm_source=search&utm_medium=app

Cuba check tempat tidur takut ada bed bugs jugak. Atau alergik pape

5y ago

Dah check tapi takde apa2.. Dh bawa jumpa doktor dh

Berair x?klu berair takut chicken pox... Baik gi check doc sis

5y ago

Gigit semut kut klu gitu...

Better bwk jumpa doktor..

5y ago

Kena selalu pantau la tgk ape yg dia mkn or kulit sensitif dgn apa..sis boleh try sapu herbal blend cream..selamat utk baby, free paraben

Bawa jmpa Doc sis

jumpa doktor