Risiko kandungan bermasalah jika bela haiwan peliharaan (kucing)

Salam, saya nak bertanyakan tentang, betul ke Ibu mengandung tidak boleh membela haiwan peliharaan (kucing) ?? Saya ada terbaca satu komen di facebook, bahawa risiko pada Ibu mengandung akan dijangkiti kuman haiwan tersebut pada janin dan bayi selepas proses bersalin.. Saya memelihara seekor kucing indoor. Mohon pencerahan... Terima kasih #bantusharing #seriusnanya #mommybuntu #1stimemom #pregnancy #jangandibully

1 Balas

sy pregnnt still bela kucing. xkan tibe2 tahu pregnant nk buang kn. dh syg mcm ank sdri. sy masih boleh main2 dgn dieorg. cume lps main,cuci tgn bersih2. tp najis kucing 100% suami yg handle,sbb ade bce najis yg berbhye utk ibu prgnant. sy ade 6 indoor cat.

4y ago

insyaAllah xde ape2. tp klau kucing xsht. cpt2 mntak husband hntr pergi vet. tkut2 klau penyakit dieorg brjngkit dgn kite.