Perubahan Diri

Salam, saya nak bertanya... Pada minggu ke 4 kehamilan saya dapat rasa perubahan pada diri saya. Contoh nya dada membesar Dan puting membengkak... Sekarang dah masuk 5 minggu 3 hari... Semua nya normal. Saya xde rasa apa apa cramps, tubuh badan pon rasa normal. Saya tak rasa mcm pregnant. Saya saja buat ujian upt lagi... Dan masih kekal positive. Adakah ianya normal? Doktor suruh dtg pd minggu ke 6 which is next week. Risau pula sy dgn kehamilan sy. Pikir bukan2 pula.

10 Balas

Baru semalam nak bertanya soalan yang sama macam sis farah😊 tapi Alhamdulillah sis dah tanya, kalau normal perkara tu Alhamdulillah. Semoga Allah yg melindungi. Tp mmg srs kata sy pun jd perasaan sama macam sis😅 risau sbb tak pernah rasa kan. Usia sama jugakk 5W3D Alhamdulillah. Apa pun moga Allah pelihara sebaik-baiknya, Aameen. 🌸 Doa jelaa banyak-banyak😊

Insha Allah.. sis.. selagi x turun darah atau spotting.. x de ape2 la tu.. cume sis bertuah la.. x de alahan.. selalu klu cramp atau sakit pinggang tu akn ade jg.. mgkin pd 2nd dan 3rd trimester nnt.. cume kena hati2 la pd 1 st trimester ni..

Syukur nyaaa xde ape2 alahan.. Sy ni kandungan da 6 bulan setengah.. Tp mabuk still x hilang... Perot asyik cramp je... Tp slalu pujuk anak jgn mengeras kt dlm.. Breast? Jgn ckp.. Sblom peknen size 36 B.. Skamg da pkai 42 B 😂😂😂😂

rezeki memasing sis ada yang alah itu alah ini morning sickness laa klu dah tade apa apa, syukur la sis ibu ibu hamil lain klu boleh ada yang nk mcm biasa jaa senang sikit, tapi rezeki dapat lain terima demi anak yang dikandungkan

4y ago

Haah sis farah, sy pun jadi perasaan yg sama dgn sis, usia preggy pun sama dgn sis☺ insha Allah takde apa2 Aameen Allahumma Aameen

awal2 mmg xde rasa pape sis.. kalau risau tiap2 bulan pergi la scan tgk.perkembangan anak... sAya 2bulan da rasa denyut2 tp ikot mood dia.. da 5bulan ni baru aktif kick walaupon rasa xkuat sangat

perkara yg sama terjadi ... risau jgk.. esok lusa sy bru nk jumpa doc. klo normal ok laa kan.. doakn yg baik2 n always positive k... smoga allah pelihara n permudahkan urusan kita k...

Kita sama sis 5w3d & minggu depan chckup DR....sy pon xrasa apa2 alahan setakat ni cuma bdn ni banyak angin jd kembung perot tp pening ke mual ke takde pulak...hrp semuanya okay je

4y ago

Sama la dgn sy..tapi sy baru 4w3d.. Takda rasa apa2 alahan lagi..kadang2 terpkikir betul ke pregnant ni..hahaha.. Cuma tu lah perot asyik tak selesa dan kembung je

Mungkinn masih awal sis. Lagi satu mgkin fktor saz bdn mummy juga mempgruhi deria rsa. Klu rsa x ykin boleh trus bgtw nurse, nti akn doc cek detail.

sama la baru nak tnya.. tp rmai yg ckp awal lg msok mggu ke 10 nnt baru bermula alahan2 tu nth harap2 xlah..🤗🤗

Kalau x de alahan best kn hehe Saya smpai 13 mggu alahan