Baru tahu rasa contraction- Cara percepatkan bukaan

Salam.. saya dah start contraction dari semalam sampai skrg mmg takleh tido. then pagi tadi gi check kat hospital. doktor tu cakap ha tu la contraction sbb saya complaint saya confuse rasa apa. tapi check takde bukaan lagi just a fingertip jee. doktor suruh balik dulu then rasa mengeras ni kerap . boleh share cara percepatkan bukaan tak?? #firstbaby #firstmom #ingintahu

9 Balas

sy pecah ketuban 4pagi.. bukaan dh 4cm.. bila sakit sgt, sy tarik nafas hembus nafas.. 10pagi dh bersalin.. huhu

bnykkn jaln,kt taman ke mall sebelum serah diri,idak lame nunggu kt sepital tu nnti.

Boleh bersama suami kalau dh lebih 37weeks

1y ago

utk kndungan bawah 37weeks xsesuai ke sis? kalau bersama ade kemungkinan air ketuban boleh pecah x?

nnti masa kat labour room mengiring belah kiri

ada mcm2 senaman kat youtube untuk cepat bukaan

kerapkan bersama suami

bole bersama suami

Dah brape week sis?

1y ago

37 nk masuk 38 sis

bersama suami..