Pregnant ke x ya?

Salam, saya dah sakit perut seminggu, dr cakap gastrik sebab pedih2 je area perut… xde cirit birit… duk sendawa n kentut je … today check, dapat mcm gambar dibawah… tanda2 preg xde langsung… ke ni tanda hamil kosong? Any opinion?

Pregnant ke x ya?
30 Balas

kalau sakit perut gastrik, makan ubat boleh kurangkan sakit perut.. mintak ubat ng doktor.. saya dri awal mengandung sampai 2bulan sakit perut gastrik then makan ubat yg dr bagi ia akan hilangkan sakit gastrik.. kena makan ubat tak boleh biarkan sakit perut lama2.. btw tahniah pregnant tu.. dah terang2 2 line tu..

10mo ago

Alhamdulillah… terima kasih.. nnt sy nk g jmpa dr..

Sy dh 3rd trimester mmg xde apa2 alahan atau tanda2 mengandung mcm muntah2 ke apa 😅😅 cuma perut je laa makin besar and tak period 😄 alhamdulillah rezeki baby, sebelum ni sy selalu kena gastric n migraine, sejak mengandung mmg xkena migraine and jarang kena gastric. Alhamdulillah rsa lg sihat dr sebelum mengandung

10mo ago

Wah… tahniah sis… xlama dah tu… hrap2 sy pun xde alahan jgk la.. 😊

Saya 1st time test dulu terus guna clear blue. Gitu la tandanya. Positif. Masa tu lewat period dah seminggu. Check pula 3 hari kemudian bertambah terang. Kali ketiga check saja guna upt jenis lain dua dua line terang benderang. Tahniah ya. Jaga diri baik-baik.

10mo ago

Alhamdulillah…

alhamdulillah pregnant tu sis terang sgt dah line nya☺️..kalu awal2 mmg xde alahan mcm sy masuk 8mnggu baru ada alahan sampai la skrg 13mnggu🥴mkn pun krg selera rasa nk muntah je bila tgk mknn

10mo ago

asid folid kita mmg kena consume dr sebelom kita nk pregnant lg. 3bulan sebelom pregnant. tp kalau awak mmg belom pernah makan lagi. terus je minta husband beli then consume sampai awak buka buku pink. lepas buka buku pink boleh stop mkn asid folid tu. sbb doctor akan bg ubat tmbh drh yg mmg dh include asid folid pula😊 tau kan function asid folid utk apa😊

Klu ikutkan pregnant tu sis.. tahniah… awal prgnant mmg payah nk ada alahan.. ikut bdn jgk sbnrnya.. sy pregnancy sblm ni 2 org, dedua xde alahan… tp tahun ni, alahan dr awal prgnant lg.. 😅

10mo ago

Ameen…. InsyaAllah, hrp2 preg btul2 n selamat kandungan ni…

pregnant sis.. tnda2 prgnant nie x sme dgn sume org.. ade yg awal, lewat, ade yg xde alahan lgsg.. upt x bley detect pregnant kosg.. nant da 6-8weeks peg scan kt klinik swasta..

10mo ago

pregnant kosong atau kita panggil blighted ovum ni bila awak pergi scan je baru nampak. if melalui upt xboleh detect dear😊

best nya dpt line terang mcm ni...sy dah lmbt period 10hari tapi -ve je dpt..semoga Allah permudahkan segala urusan sis ye...tahniah sis..

10mo ago

i see. thankyouu sis

Buat masa ni, jangan amek ubat acidic sis macam pain killer semua, tunggu dalam 5 6 minggu lagi cube try test lagi kalau still positif, da boleh pergi klinik scan tengok.

10mo ago

kalau dh naik terang awak xperlu test dh. cukup sekadar yg awak dh test tu dear. selagi awak xde spotting bleeding inn shaa allah, kandungan awak selamat😊

Tahniah sis. Awal2 ni memang takde tanda. Makan folic acid jangan lupa ya. Nanti lagi 4/5 minggu boleh pergi scan untuk confirm pregnancy and buka buku pink.

10mo ago

Alhamdulillah… heheehhe… kena g bli folic acid la kiranya ni…

sy pun mcmni. xde pape normal je mcm selalu. test2 terus terang mcmni. tunggu dlm another 1 week, then bole pergi scan confirmation

10mo ago

Ooo…okay2… nnt next week try g check…