Luka episiotomi

Salam. Saya dah hari ke 45 lepas melahirkan anak. Luka episiotomi masih rasa sakit. Nurse check masa hari ke 30 katanya jahitan dah ok. Cuma saya masih rasa sakit macam melecet. Bila check melalui cermin tak nampak merah merah melecet pun. Susahnya nak berdiri dan berjalan sambil tahan sakit. Banyak baring dan duduk saje. #mommybuntu

3 Balas

Yes it’s quite normal. Recovery after giving birth takes time. Sometimes 3-6 months.