Minum ais punca selsema?

Salam, saya dah 4 bulan bersalin. Bersalin secara czer. Masa berpantang saya ada beberapa kali minum air sejuk, selepas berpantang saya terus minum air berais. Dan saya perasan selepas bersalin sehingga skrg saya kerap dapat selsema. Adakah berpunca drp minum ais?? Sebelum bersalin saya mmg bukan seorang yg senang dpt sakit spt selsema batuk demam etc.

2 Balas

Boleh jadi hormon jugak sis, sya pulak lps pntg, hari ke 45 sy minum air ais yang bergas, okey je x de masalah, yg masalahnya saya minum ais bnyak sngt, boleh jdi demam, n mcm mngigil nak tarik, lps tu sya try kurangkan, jrng2 la sekli minum ais🤭 sbb dh prnh kena

hormon kita berubah..tmbh dh bsalin ni. antibody kita secara umum turun pd anak. jd kita kena topap supplement utk diri kita