Period ke bukan

Salam. Saya beranak czer 4 bulan lepas, lepas habis nifas tu period datang 2 kali, kemudian bulan lepas tak datang. Tapi malam tadi lepas balik dari bersenam ada kesan2 color brown pada seluaq kecil saya, saya agak tu period sbb masa malam nak tidoq tu pun mcm sengal2 pinggang dan lutut. Tapi pagi ni check takde pun... tu period ke bukan ye? Dr ada bgitau kalau bf anak boleh pergi sampai 6 bulan tak period tp kesan yg mlm tu brown2 macam permulaan period. Bantu plis...

1 Balas

Kalau selepas 60 hari bersalin, ada keluar darah means itu period… Kalau czer, period nak normal tu ambik masa… saya 2x czer… Makan berbulan jugak period nak back to normal…

3mo ago

Atas badan jugak sis… tak semua orang sama sebab hormon kita tak sama… kadang sebab gaya hidup pemakanan pon boleh jadi punca… biasa la ada anak kecik ni kadang kita mak2 fikir lebih ke anak… diri sendiri terabai…