Minum air gula

Salam. Saya baru lps minum air gula. Dh ambik drh kli ke 2.. dh setel dh. Skrg ni jd mual dan sakit kepala . Perlu ke cuba muntahkan balik air gula tu? Rsanya air gula ni buat sy rsa sakit kepala. Sllu ibu2 biar je ke ? Tkpe ke gula msuk byk dlm bdn kite ? #ingintahu #firstmom #bantusharing

11 Balas

klau rasa nk muntah, muntah je lah... klau tekak loya minum air masak... klau lapar mkn je ... sakit kepala sapu minyak angin... still sakit jgk? mkn panadol... then rehat kn diri tido jgn bnyk fikir ... air gula tu xde masalah pon masuk bnyk dlm bdn sbb... tu diorng suruh puasa

saya lepas dh settle je semua mmg sy akn muntah kan balik air gula tu 😅. selagi tak muntah sakit kepala n loya sgt. dh muntah baru pegi makan. xpe je muntah sbb dh settle ambik darah sblm dan selepas.

klau dah selesai ambil darah yg kedua klau rasa nak muntah kluar kan je.... pengalaman sya lepas makan dah ok cuma msih rasa pening2x sya tdur kjap bila bangun bru rasa ok, tak muntah pun gula tu 😅

boleh berkumur utk hilangkan rasa manis tu. boleh juga sapu myk angin utk hilangkan sakit kpla awak. xde mslh. lagi pon doctor dh ambik darah kali kedua after minum air gula.

saya masa 1st time minum air gula balik tu sakit kepala juga. nak makan ubat tak berani so saya basahkan tuala letak kat kepala dan tidur. bila bangun alhamdulillah lega.

muntahkan sis. sy dulu lepas minum air gula sy balik tidor. setel amek darah kali ke-2, dh balik rumah...rasa nak muntah. muntahkan je. haa terus rasa lega kepala otak

kalau dh amek darah kali kedua selepas mnum air gula tu, dh boleh makan minum muntah. ape2 jela. xde mslh pon gula tu msuk dlm bdn. gula tu nnti turun sendiri.

2y ago

baik sis. sy cuba tidur utk hilangkn skit kpla

rehat dan tidur je.. mgkin penat campur stress menunggu.. just relax dan tidur. minum air masak sikit.. jgn amik apa2 yg manis..

kalau da ambil darah kali kedua boleh je muntahkan...saya haritu jadi menggigil n hb low..da tidur baru ok..

sy mcm sis..esk tu..last2 nurse ajar sy urut belakang leher lepas sy g klinik ngadu sakit kepala angin2..