test valid ke tak

salam, saya baru keguguran 6weeks 19dec22 lalu. kalini ambil test pregnancy and dapat result pregnant . pregnancy sebelum ni breast saya sakit sakit bengkak . tapi yang kalini cuma period delay je. tapi badan okay.. and harini delay hari ke 3. period saya on time. possibly pregnant ke and valid tak result tu?🥺 #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

test valid ke tak
4 Balas

Allahu mcm sama ja kta ni sis. sy kguguran jugak last year. after 7months baru pregnant lgi tu pun maseh mcm tak pcaya sbb takde simptom 🥹 tpaksa tunggu 8w baru pegi scan utk buat kepastian huhu

1y ago

tulah, kalau betul valid kiranya dah 4w1d . lamanya rasa nak tunggu sampai 8w tu kan🥺

sama mcm saya delay 3 hari je check upt double line pekat dan terang..tgh konfius klu nk g scan dkt doc boleh ke atau terlalu awal? 😅sebab pikir line dh terang sgt

Kalau tak sure boleh pergi klinik swasta cek sis, jangan pergi kk lagi. Nanti dah comform baru pergi kk. Atau sis tunggu dulu buat lagi test 2 minggu kemudian.

Alhamdulillah, tahniah sis !!! Moga Allah mudahkan urusan & diberikan kesihatan yang baikk 🤲🏻☺️