Bayi 4 bulan tidur hotel

Salam.. Saya ada outstation ke Johor. Ingat nak bawa bayi 4 bulan. 3 hari dua malam tidur hotel. Soalan saya, ok ke bayi 4 bulan kita Bawa ke hotel? Saya risau dari segi kesihatan bayi tersebut. Sbb kita tak tahu bilik hotel tu mcm mana. Mohon mommy yg ada pengalaman utk share. Saya first mom..

5 Balas

Okay je sis, cuma tu la baby akan nangis bila suasana baru. Baby boy sy 2m+ haritu ontheway balik kg, 8jam jugak pjnn , so mmg kena stay homestay jg utk bmlm. Malam tu, sekitar 9-11mlm cmtu, baby sy menangis kuat. Kalut laki bini pujuk xjln pun .. suami tensen giler handle masatu, lg² dia penat driving, masa tu nk bt keja buka laptop , baby nangis pulak. Nangis mcm kena dera ye🥴😂 sy lg lepas czer, mmg suami kesian tgk sy pujuk baby mragam cmtu, dia takeover suru sy rehat. Laa , suami yg tensen handle lepastu🥴😂 mmg xpernah nmpk suami mrh cmtu. Tp ni anak first kami, tu yg mcabar ksabaran masing2. Balik dari kg pulak stelah 2bulan lebih , cucu sulung kn tu yg duk kg lama sikit tnpa suami. stay hotel , malam tu jugak baby sy nangis , mcm kena pukul 🥴😂 pun suasana baru , padahl smpai hotel bukan main happy sbb nmpk lampu hotel yg byk tu😂 so pgalaman sy, mmg baby akan nangis scara tiba²yg akan buat parent hairan sbb baby baru nal trima suasana baru agaknya, lg 1 hotel mmg sejuk ye haha. sy tiada bawak sarumg tgn baby, subuh tu tgn anak sy sejuk giler . cepat² off ekon ye🥴

alhamdulillah..saya bnyak kali juga bwak anak sya ke hotel. skrg ni dh 5 bulan dh ank sya. btul brgntung kpda hotel yg sis plih dan mcm mna cara sis handle anak sis..kalau anak sis jnis tdur buai dn xleh tdur tnpa buai jdi sis kena bwak buai...kalau anak sis jnis boleh tdur tnpa buai in shaa allah xde masalah.. yg pnting rutin dia tdur tu sama mcm kt rumah. . mgkin akan take time skit sbb suasana bilik lain tpi sis kena wujudkan mcm mna suasana di rumah .andai kata dia sllu tdur atas tilam dia, sis boleh bawak tilam dia ke hotel.. yg penting baby selesa tu je.. sbb tu bila sya travel brg anak bnyak hahahaha sbb sya nk bgi anak sya selesa. 😂

10mo ago

Terima kasih sis.. Dia tido berbuai. Tp saya nk ajar dia tdo tanpa buai ni. Nk Bawa buai ke hotel pun boleh tahan kena angkut tu. Hehe

wsalam, saya tak pernah bawa ke hotel lagi . tapi ada terbaca pengalaman org cakap okay je, atas kita mcm mana nak handle anak, jaga timing tidur dia. bab persekitaran, awak try cari hotel yg okay, bersih etc la. inshaAllah takda apa. jgn lupa bawa temperature apa semua.

10mo ago

Baik. Terima kasih sis.. Lega sikit saya nk Bawa ke hotel..

Boleh sis. Sy bawak anak sy masa umur 3 bulan lebih. So far dia ok je blh tido, cuma ktrg pi holiday. Bwk dia berjalan seharian. Susu tido balik dlm carrier. Jadi dia xlena betul siang hari, malam dia bantai tido lena smpai nak bengkak susu kita

10mo ago

Tq sis...

Anak saya 3 bulan dah bawak pergi terengganu .. tido hotel..😂 bercuti sebelum mak nya nak masuk kerja balik huhu . Alhamdulillah semua okay