berat baby 2.6 kg

Salam say nak tny saya sudah minggu ke 33 dan berat baby saya 2.6 , saya risau saya bersalin secara ceaser , niat dihati nak bersalin normal sahaja ...

1 Balas

Hi. Ibu bersalin caesar knpa ya? Ada mslh kandungan ka?

5y ago

Ohh. Puan sdh dkat nak bersalin tu. skrg 2.6kg kan? Baby xkan naik berat banyak. Doktor xkn caesar kita sesuka hati sbb baby besar. Tp kalau anggaran size kepala dia besar and its a yes for caesar. 3+kg msh boleh beranak normal. Ipar sy Baby dia 3.8kg. Beranak normal juga😊