turun kuning

salam.. sapa ada tips untuk turunkan kuning baby? sy kerap susukan baby tp kuning makin naik.. nak kata makan jamu mmg sy stop dulu..

1 Balas

bby fully bf ke..? kalau fully bf, ibu jaga la pemakanan.. buat tips itu ini tapi x jaga x boleh juga.. bby kuning memang rajin tidor sbb penat.. kejut bby setiap sejam.. feed 30ml.. kalau bby x bgn, susah nk masok kn nipple, pam susu klua then feed pakai botol.. sblm feed, tukar pampers lap mata bby dgn air.. msok puting botol dlm mulut bby then usik2 pipi dye.. normally bby akn isap walau pn dye tidor.. 1 jam 30ml.. 2 jam 60ml.. jgn letak bby tempat gelap2.. bedung tu semua nnti dulu.. biar bby free.. in sha allah.. cuba la...

4y ago

Nurse ada pesan, jgn makan makanan yg brwarna oren/kuning cntohnya kunyit, carrot. Stop dlu. Lada hitam pun org ckp sebabkan kuning lambat nak turun. Dduk dalam bilik yg cerah. Biasanya kalau fully bf, mmg kuning akan keluar mlalui najisnya.