pergerakkan baby

Salam, patut tak risau bila dah kena kira pergerakkan baby tapi baby mcm takaktif sangat ? #29weeks

7 Balas

Masa 29w pun baby gerak slow je..nk dpt 10 prgerakan tu lama jugak smpai ke petang..malam elok pulak aktif..mcm2 dah pujuk, mnum sejuk la, mkn aiskrim la tp tetap slow..bila masuk 30w baby da start aktif semula..apa yg sy perasan, bila kita aktif sikit + makan tetap waktu baby pun akan follow..skrg ni dr pagi smpai tnghri senang je dpt 10 prgerakan..ni apa yg sy rasa lah..sbb masa 29w tu sy bnyk tdo pagi kononnya nk topup sbb x tdo mlm 😂

4y ago

Sy mcm awak la.. Sy 28weeks nak kira pergerakkan payah.. Aktif waktu malam.. Mcm mana nak kira🤭🤭🤭

Wasalam.. klu tk cukup 10kali kick dlm masa 9am-9pm kene pegi hospital sis. Klu dia tk cukup kick mcm biasanya dia kick pon kene segera ke hospital.. semoga mommy n baby sihat2 ja ya

4y ago

Ameen, tapi dia gerak aktif lepas pukul 9mlm, duk gosok2 bagi dia gerak mcmtu ja la. Harap okay laa 😊

Seeloknya 10kali tu aktif gerak waktu siang sis.. Klu smpai mlm x ckup 10kali grk kna g hospital.. Cuba waktu siang tu prancing baby ngan bnda manis or air sejuk.. Kejut dia

4y ago

Baby keluar jalan, makan banyak okay ja, bila tidur dia pun tidur, haha. Cuma risau ada hari dia gerak ja selalu, ada hari atas 11mlm baru nak aktif 🤭

Same lah ngan kite..dah 29 week..makin kurang gerak..gerak aktif waktu mlm.siang nak sampai kan 10 gerak lmbt sikit

4y ago

smee sis

Sama..sy naik pening nk kire..lg lg twin..xtau nk kira mcm mana😣

sme sis.. dia pgi atau siang kurang gerak.. mlm je aktf

Usap2 perut bg baby tu bangun & aktif

4y ago

😉