Tumpang tanya

Salam normal ke mengandung 8weeks 6hari..tpi ikut pada scan saiz bby dlm 8weeks 1hari..masih tak nampak kedudukkn bayi lagi.#firstmom #firstbaby

Tumpang tanya
9 Balas

Saya alami benda yg sama skrg supposed my 3rd pregnancy, now 8wks x nampak kantung sumer, rupenyer molar pregnancy. So esk nak kena dnc sumer sbb klu lambat x baik utk mummy. So better u get another opinion or scan tmpt lain. My 2nd pregnancy in April pun sama i kena blighted ovum kantung kosong smpai 11wks and kena dnc. So yg kali nie ingat kan jadi tp sedihnya molar pula. Huhu.. Syukur yg my 1st pregnancy pun doc ckp xde heartbeat but i go to 2nd opinion sumer sihat n she is my only one now dah 4years old.

9mo ago

tu lah sis..xpernah tjdi kes cmni.tahun lps ok je ms scan tp xda rezeki dn xmmbsr..sb jantung bby thenti.dia jatuh sndri tnpa dnc.kemarin pi hspital doc suruh refer ke hospital or klinik lain..last turun bleeding skit trs ke hospital utk scan tvs..br npk kantung..tpi janin takda lg.repeat lg 2mggu..lgpn awl bln 10 appoimnt dkt kk utk buka buku.

Saya sarankan pergi clinic lain untuk dptkan second opinion. Sebelum ni sy penah mcm ni, bila pergi clinic lain, machine lagi canggih and clearly boleh nampak baby. Sis try lah ya. Semoga dipermudahkan

Xmmpk kedudukkan baby tu maksudnya xnmpk janin lg ke? Sllunya klu da 8w doc akan refer ke hospital trus.. pe2 pun better sis double confirm dl… klu saiz lari sikit tp da nmpk janin tu normal..

9mo ago

mungkin lah kot..dlu sblm gugur period on time selalu 14hb cmtu.bila dh gugur tahun lps period jdi dlm 23hb-28hb cmtu.tu lah doc suruh repeat lg 2mgu.aamiin mudah²an ada lah.doc ckp slgi xturun bnyk bleeding

taktahu lah nak kata normal ke tak sis.. doktor cakap ape je.. semoga baik2 saja untk sis n baby

tk normal sis. saya scn 9w xde bby trus refer hos ambil trikh untuk D&C

Dr mintak repeat scan balik ke ? sbb biasanya 8w dh nmpak fetus.

9mo ago

aha repeat blik tpi xnpk jgk.dah 3kli repeat scan.risau jgk.tahun lps pernah kguguran 10weeks.

normal sis...sbb tu semua cuma jangkaan seja...

Scan kat kk ke swasta sis?

9mo ago

scan kt klinik swasta je..tu doc suruh refer ke hsptl or klinik lain

normal