Susu Badan.

Salam. Normal ke kalau kandungan dah masuk 37 weeks. Air susu tak keluar lagi ?

16 Balas

Saya tak pasti nk cakap sis, tapi.. Saya ni baru ank pertama, tgh tunggu keluar jea ni lagi seminggu 2🙊❤ doakan saya yea sis🙊❤ cumanya.. Saya nk cakap, walaupun saya ank pertama, susu saya dah keluar masa baby 7bulan camtu dlm prut, saya cuma minum amalkan jus mamariam sis. Saya ingt tak jadi, saya pun risau sbb takde pengalaman lgsgkan😫Tgk² keluar sis susu saya😅❤alhamdulillah. Trylah sis minum, in sya allah.. Walaupun 38w blh jgk minum, masa dlm pantang pun blh minum sis, tu mmg kegunaan jusmamariam, saya pun minum tu jgk nanti bila pantang😍sebenarnya.. Jus mamariam blh minum untuk ikhtiar hamil, dari bby kecik smpailah pantang.. Pas pantang nk minum pun takdehal❤untuk milk booster yg bf pastu untuk tenaga. Better sis cecepat carik jus mamariam, apa fungsi & kelebihan dia😍❤smoga allah mudahkan urusan sis! Aamiin🌸

Normal je sis. Saya pun dah lepas bersalin baru boleh keluaqkan susu. Mungkin sebab saya pun kurang reti mcm mana nak stimulate susu semasa hamil. But not to worry, once u bersalin the lactation nurse akan ajaq mcm mana nak stimulate susu.

Sy preggy ank kdua now 29w bila picit nipples da ada susu kuning2 yg pekat tu.. Org pggl kolestrum xsilap.. Ank ptama dlu msa preggy mmg da ada bila picit..lain org lain hormon mgkin xsama 😅

Normal.. Saya 37 weeks x keluar susu..after bersalin.. Alhmdllh rezeki anak.. Susu bnyk keluar.. Org kata anak sulung.. Jrng susu bnyk keluar.. Banyakkn urut dkt atas payudara..

Normal.. Lepas bersalin automatik keluar.. Klo sy la.. Rajin2 kan diri cuci puting masa mandi.. Daki2 tu ygbuat tersumbat susu kelak.. Kang bengkak susu

Normal. xsemua org sama. Ade yg cepat, ade yg lambat. Cuba try urut2 setiap kali mandi utk galakkan pengeluaran susu

Sy ank ank fist xad susu bdn...mk ckp tnggu urut baru ad..sy try guna breast pam ...susu bdn bercmpur drh yg kuo

Normal.. Lps bersalin pun susu saya ambil masa.. Panggil bidan mengurut baru keluar alhamdulillah 😇

Normal je awak.. sy dh beranak baru susu keluar

Depends kot....cm sy lps bersalin baru ade...