Normal ke 18w

Salam normal ke kalau 18w kdg perut nmpk besar bulat,kdg nmpk kecil leper je.kdg ada hari terasa gerakan bby,kdg xrasa lgsung.2mgu lpas dh pegi scan kt swasta,bby ok.bila dh risau mcm ni,igt esok nk g scan lg tgk bby. #firstmomfirstbaby

2 Balas

selagi doctor xcakap pape, inn shaa allah kandungan awak baik2 sahaja. ruang dlm rahim awak masih luas. baby masih boleh bergerak bebas 360°. sebab tu kadang awak rasa pergerakan baby kadang x. kita start kira kick baby 28w dan keatas. alang2 awak nk scan. terus buat detail scan. boleh lihat head to toe baby awak. condition baby awak mcm mana. detail scan boleh buat masa usia kandungan 18-26w

normal.. selagi doktor x ckp ada mslh selagi tu normal.. perut yg besar x menjamin janin & ibu berada dlm keadaan sihat sepenuhnya..

8mo ago

setuju dgn pendapat puan atikah