susu badan

Salam normal ke bila bengkak susu. Susu kita mula mula warna kuning ? baby tak pandai hisap sangat. Mohon pandangan

5 Balas

Susu warna kuning tu di panggil kolostrum,baik untuk usus baby. Bengkak susu nie ubat dia kerapkan df baby. Lekapan pun kena betul supaya baby dpt susu yg cukup dan mommy xsakit puting.biasa bengkak susu nurse ajar tuam panas & sejuk. Then lurut2 kn breast dri panggal ke puting secara perlahan2 utk legakn bengkak & lancarkn aliran susu.

Bdsrkan pgalaman, kna perah guna tgn. Pkai pam xklua sgt ssunya. Pastu tuam. And kena bg direct pda baby jgk, kalo nipple crack, try guna nipple silicone.

Normal bengkak susu. Jangan pam. Nanti oversupply. Marmet je. And kerapkan susu baby. InsyaAllah ok

dah ok ke belom