28minggu baby mengeras

Salam normal ke baby 28w mengeras sampai sakit mencucuk dekat ari ari? Sebelum ni takpernah pulak macamni. Selalu okay je active tendang2. Risau pulak..

4 Balas

Saya dari 26w dah hari2 rasa mengeras tak kira siang malam. Tp mengeras kat area perut je la xde smpai ari2 ke pinggang ke smua xde. So far scan smua normal xde ape, kencing pun xde kotor.

saya 28w jugak , selalu rasa perut mengeras tapi tak lama , tak lebih dari 10 saat . tapi ari2 saya dah start nyilu2 , maybe symptoms 3rd trim kot .

tu rahim yg mengeras. nak masuk trimester ketiga akan mula braxton hicks makin kerap sebagai persediaan nak bersalin

Saya 25w ni pun hari2 ada mngeras tp mncucuk ke ari2 blm lagi