Baby 2bulan 16hari

Salam nk tny..baby sy bru 2b 16h,,sy kerap juga bermain bersama baby,tp baby mcm xde beri respond sgt,suke sgt mata pandang keatas..kita bunyikan yg goncng3 tu pon dia tak mencari,kita agah2 pon kurang beri respond sperti snyum..kdg kita agah dia pon kne touch dagu or pp dia bru dia senyum tp kdg mata melilau pndng ke atas..sejak lahir dia ske pandng ke atas saja..da bawa pergi kt ustaz..tp ustaz ckp xde apa2..cume ckp penampakan sja..sbb bby mmg nmpk bnda ghaib.kdg klo dia pndg ke atas dia bole jd ketawa senyum sndri..klo agah bby pon xde kua suara mcm bby lain..ntah la sy nk terangkn pon xthu cmne...sy jd isau pulak.. so far mnm berak kncing bby ok..

3 Balas

awk sendiri tulis baby BARU 2bulan kan? awk expect baby dah pandai berlari ke mcm mana? baby 2bulan tu pandangan dia pon kabur lagi sis wei. and baby pandang atas tu bukan nampak makhlus halus ke apa. tu mmg habit baby. tu perkembangan normal baby. dannnn baby 2bulan tu normal jee xde keluar suara ketawa. baby 4bulan baru keluar suara ketawa dia. jgn lah sama kan anak awk dgn anak org lain. jgn lah risau overboard sgt. tu semua benda normal utk seorang baby baru lahir.

12mo ago

yg buat sy isau nurse di kk la tny baby da pndai itu ini x..sy ckp la mcm yg sy tny ni..da dia ingt sy xde bermain dgn bby..dia ckp da bole strt bermain ngan flash card bagai..sy diam ajela.

perkembangan baby lain2.. mcm baby sy 2 bulan byk tido lagi.. kalau bgun buat tummy time, minum susu, tukar pampers.. pastu dia sambung tido pulak.. masuk 3 bulan bby blajar angkat kepala sendiri.. 4 bulan nanti boleh laa ajak sembang2 sbb bby dh byk bunyi.. 😊

12mo ago

bby sy klo tummy time tu klpa still lentok lg..

baby sy 2bln lebih da pndai senyum2 bile agah.. kuar suara/bunyi sikit2 bile kte bersembang dgn dia.. next appt kk cube sis bgtau nurse ye nanti

12mo ago

sbb misi kk la tny sy bby da pndai itu ini x...sy cter la mcm yg sy ckp ni..tu dia ingt kita xbmain ngn bby..