Bila scan tarikh xsama dgn tarikh first last period

Salam nk tnya normal ke klu ikutkan tarikh first last period kandungan sy dh nk masuk 7 mnggu. Bila g scan dkat klinik dr bgitau kandungan sy bru 5 mnggu dan dr bgi masa 2 mnggu lgi utk repeat scan tu. normal ke tak mcm tu???

7 Balas

Normal je sis. Saya pun mcm tu ikut tarikh period dah 8 mggu tapi scan 6 minggu. Dr suruh dtg balik 2 minggu scan. Baru semalam dtg scan alhamdulillah dah ada janin dan detak jantung. Yg penting sis kena pikir positif dan doa yg baik2

9mo ago

Saya belum bukak lagi. Minggu depan baru nak p. Dr klinik yg saya scan tu kata nanti bagitahu kk tarikh period kita tu. Sebab tak sama mungkin period kita tak regular ataupun waktu subur kita tu lambat

rasanya normal...sy kk kira 9minggu...tp pegi scan swasta doc kata baru 6minggu...bykkn doa dan fikir yg baik2 ya..nasihat utk diri sendiri jgk...jgn trlmpau baca yg bukan²

sy pun sma.. ms scan tu kalau ikotkan dh 11w, tp scan baru 8w. tp ank2 sblm ney pn mmg gitu.. sbb period sy mmg xteratur. moga d permudhkan urusan kita semua 🌹

8mo ago

alhamdulillah ank2 dua org, dua2 keluar awl drpd due. 37w+ dh keluar.. 😉

sy pon harini bru ja dr kk.ikt kiraan last period hrini dh msuk 7mnggu.tp dktor scan td bru 6mnggu 1hr.lpastu dr sruh repeat scan 2mnggu kemudian

Wasalam. Normal mmg selalu terjadi. Tp biasanya kalau gap 2 weeks tu risiko sikit.apapun doa byk2.

normal .. sbb saya pun macam ni.. saya last period bulan 10 .. semalam bila scan baby baru 9w ..

9mo ago

14hb baru saya bukak buku pink .. sbb sekarang nak bukak buku kena buat temujanji dulu dekat website.. bagitahu tarikh sebenar last period jela .. sbb mmg bulan 11 tu saya tak period dah ..

Scan 5 minggu ni dah nampak kantung ke sis

9mo ago

Kantung dh nmpak cuma dnyut jantung blum lgi. Dr bgitau 6 7 weeks dh ad dnyut jantung tu