ruam

salam nk tnya ni ruam apa sampai gatal muka tak selesa..kadang gatal kadang tak..

ruam
2 Balas

Mungkin ruam susu. Pengalaman masa dlm pantang, anak naik ruam banyak di muka. Biasanya lepas menyusu saya lap mulut n pipi anak dengan kain lembap.

5y ago

Mungkin sbb susu tu meleleh sampai ke belakang. Kalau menyusu waktu malam tu mmg la sekali kita ttidur kan. Tapi pastikan lap lembut je muka dan leher atau mana2 tempat yg akan kna ruam susu tu. Kalau masih berlarutan kena ke klinik segera.

Ruam susu tu sis. Lps susukan anak lap guna kain bsh yg bersih 😉

5y ago

tapi 1 muka gatal renyam xselesa..mmg ruam susu ke..lpas susu mmg lap muka dia