Senak dekat perut

Salam, nk tanya saya baru masuk 29 weeks ni terasa macam senak tapi tak lah sakit sgt dekat bawah payudara belah kiri . Ni sebab baby ke camne yee ? First time ibu ni

1 Balas

mungkin pedih ulu hati. sbb 29w baby tak sampai area tu lg. boleh try ukur perut dari ari2 hingga 29cm, tak sampai sejengkal dari pusat keatas. kalau suka makan pedas, boleh try kurangkan ya. ataupun cuba bgtahu nurse awk kalau masih berterusan