SERAH DIRI KE HOSPITAL

Salam nk tanya mummy semua ... EDD sy 31/12 .. besok 29/12 ada checkup kt klinik kesihatan . Dan doc akn bg surat untk serah diri kt hospital .. sllu berapa hari ye bru kita kne serah diri

5 Balas

Hi! Ikut pengalaman sy, lepas dr bagi surat, sy terus ke PAC haritu jugak. Tapi sy baru 39w4d masa tu, Masuk PAC, then dr tnya kalau nak induce or tunggu lagi. Sy serah diri je induce belon, lepas 24jam belon jatuh bukaan dah 4cm. Hari ketiga dlm ward, bersamaan dgn 40w sy dah msuk LR dan masa tu kena induce ubat pula😭. Baby keluar the next day, 40w 1d. Awak serah diri, tspi dlm kepala kena tanam mindset takpe lepas ni keluar hosp dah ada baby. InshaAllah tak rasa takut 💗

due kita sama ...Mcm saya misi bgtau kalau 31hb tu masih blm ad tanda² baby nk kluar dia bg tempoh smpai 7hari sbb saya xde gdm kalau yg ad gdm maybe awal la rasanya...31/12-5/1 tu saya kena pergi kd utk cek jantung baby,6/1 direct pergi PAC dan 7/1 tu kena bersalin jugak sbb dh overdue.

4mo ago

Sis dh bersalin ke ? Sy pun kene serah diri 7/1 jgk. 🥲 hrap2 sakit sebelum tarikh kene serah diri la. 🤲🏻

Due sy 30/12 . Doc bgi 10 hri lgi masa kalau tak bersalin jgk 8/1 serah diri. 🥲 semoga segala urusan kita semua dipermudahkan. 🤲🏻

4mo ago

amin .. tp kalau kite g PAC 31/12 agak² blh tak .😅

Biasa seminggu dia bg melainkan turun tanda. Kalau takda tanda tp dtg pac nanti kena suruh balik pula

sama sy sis..saya dokto bgi 4.1 klau blm brnak juga..

4mo ago

itu la sis..harap laa dapat bsalin bfore that date...penatt dhh bjalan..mcm2 buat..xde tanda2 nk brnak jgk...aduiii